Dekker Antiquairs

Dekker Antiquairs

Spiegelgracht 9
1017 JP Amsterdam
tel:  020 6238992
GSM 0627091940
email: info@dekkerantiquairs.com

Juwelen, horloges, objets d’art en miniatuurzilver, voor de liefhebber en de verzamelaar tot musea. Al meer dan 40 jaar is Dekker Antiquairs, gevestigd op een steenworp afstand van het Rijksmuseum, een van de belangrijkste juweliers-antiquairs in Nederland. Dekker Antiquairs draagt bij aan de ontwikkeling van menige privé- en museumcollectie, meest recent nog aan het Rijksmuseum, maar ook aan Tassenmuseum Hendrikje, Museum aan het Vrijthof in Maastricht en het Uhrenmuseum van Beyer in Zürich. Dekker Antiquairs staat elk jaar op de PAN, de kunst- en antiekbeurs in de Amsterdamse RAI. Het hele jaar door kunt u in hun zaak aan de Spiegelgracht terecht voor:

  • Zakhorloges: de uitgebreide collectie bestaat met name uit 17e en 18e-eeuwse zakhorloges met spillegang, geëmailleerde horloges, technische horloges en koetshorloges. Dekker Antiquairs is lid van de Horological Foundation.
  • Juwelen: van de Renaissance tot aan nu. Werk van beroemde ontwerpers als Lalique, Fouquet en Gautrait vindt u in de collectie, net als gesigneerde stukken van belangrijke huizen zoals Boucheron, Van Cleef & Arpels, Cartier, Mauboussin, Mellerio en Heyman Bros. Bijzonder is onze collectie antieke Nederlandse sieraden.
  • Objets d’art: van lorgnet en snuifdoos tot zegels en wodkabekers, van grote makers als Fabergé en Carlo Giuliano maar ook anoniem.
  • Zilver: 17e en 18e-eeuws miniatuurzilver van bekende meesters als Johannes en Arnoldus van Geffen, Willem van Strant, Pieter van Somerwill en Michiel Maenbeeck.