Onze geschiedenis

In 1663 wordt er een dwarsgracht gegraven tussen de Prinsengracht en de toenmalige Boerenwetering: de Spiegelgracht. Genoemd naar een van de vier burgemeesters Hendrick Dircksz Spiegel. Ambachtslieden, zoals horlogemakers, stoelenbekleders en loodgieters, wonen en werken hier als eersten. Om de hoek wonen immers de rijke grachtbewoners aan wie zij hun diensten kunnen aanbieden.

In 1885 wordt het Rijksmuseum geopend en vanaf 1900 vestigen zich op de ‘oprijlaan’ naar het museum de eerste handelaren die de in kunst- en antiek geïnteresseerde museumbezoekers graag hun assortiment willen laten zien. Na 1945 breidt het aantal antiquairs uit en wordt het aanbod gevarieerder. Niet alleen op de Spiegelgracht of in de Spiegelstraat maar ook in de omgeving zoals op de grachten en in de Weteringbuurt. De koetshuizen aan de Kerkstraat worden omgebouwd tot galeries waar men met name werk van hedendaagse kunstenaars aanbiedt.

Ook het Rijksmuseum is regelmatig klant en in de collectie van het museum vinden we onder meer aardewerk, glas, porselein en textiel afkomstig uit het Spiegelkwartier. Een mooier bewijs van de door ons geboden kwaliteit kunnen wij u niet geven!